Hírek

2014.07.08.
2014.07.07.
2014.07.07.
A munkavédelmi hatóság 2014. évi ellenőrzési terve

A munkavédelmi hatóság 2014. évi ellenőrzési terve [pdf]

Az OMMF munkavédelmi ellenőrzési tervéből minden munkáltató tájékozódhat a 2014. évi ellenőrzési tervről, valamint arról, hogy az ellenőrzéskor minek kell megfelelnie.

2014.07.05.
Szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni ?

Szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni ?

Ha szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni, nálunk megvásárolhatja

2014.04.07.
Emlékeztető az Érintésvédelmi Munkabizottság 201 4 . április 2 - i üléséről

Emlékeztető az Érintésvédelmi Munkabizottság 201 4 . április 2 - i üléséről [pdf]

Az Érintésvédelmi Munkabizottság 270. ülésén dr. Novothny Ferenc vezetésével az egyesülethez

Üzenőfal

Villamos ívhegesztők validálása

Vállalkozásunk az MSZ-EN 50184 szabvány szerinti ívhegesztő berendezések validálását elvégzi, a validálásról a szabványban kötelezően előírt jegyzőkönyvet és validáló címkét állít ki, amivel a vizsgált berendezés megfelelőségét igazolja.

Validálás: azon műveletek összessége, amelyek célja kimutatni, hogy a hegesztő berendezés vagy a hegesztő rendszer valamely egysége megfelel-e az adott hegesztő berendezés vagy rendszer működési előírásainak.

A hegesztési varrat épsége, homogenitása és megbízhatósága a hegesztés létrehozásához használt anyagoktól és berendezéstől függ. Bizonyítható, hogy a hegesztő berendezés kimeneti jellemzőinek változása közvetlenül befolyásolja a hegesztés minőségét. A hegesztő berendezés teljesítményének pontossága és állandósága a hegesztési varrat végső minőségének kulcsfontosságú eleme.
A gépesített hegesztő eljárások nélkülözik a gyakorlott kézi hegesztő alkalmazkodó képességét és megkövetelik a hegesztési eljárás minden tekintetben pontos vezérlését. A hegesztő berendezés kimeneti jellemzőinek vezérlése különleges jelentőségű. A gyártók erre az igényre válaszul olyan hegesztő berendezéseket gyártanak, amelyek a kimeneti jellemzők vezérlésének pontossága és kalibrálhatósága tekintetében messze meghaladják a BS 638/10 és más szabályok követelményeit.
A gépesített hegesztés igényein túlmenően a kézi ívhegesztő eljárások is kifinomultabbak lettek, és a hegesztési eljárások gyakran követelik meg a gép kimeneti jellemzőinek pontos vezérlését úgy, hogy a pontos eredmény elérése érdekében korlátozzák a kézi ívhegesztő szabadságát.
A berendezések szerkezetének javulása, a gépesített hegesztés elterjedése, a minőségbiztosítási programok bevezetése és a hegesztés minőségét befolyásoló tényezők jobb megértése vezetett a hegesztőgépek kimeneti jellemzőinek szigorúbb kalibrálási és validálási igényeihez.

„A haladás a kezdetleges
megoldásoktól a bonyolultakon át
az egyszerűkig vezető út.”

Kurt Biedenkopf

 
Bejelentkezés
 
Copyright © POLIGON KFT.