Hírek

2014.07.08.
2014.07.07.
2014.07.07.
A munkavédelmi hatóság 2014. évi ellenőrzési terve

A munkavédelmi hatóság 2014. évi ellenőrzési terve [pdf]

Az OMMF munkavédelmi ellenőrzési tervéből minden munkáltató tájékozódhat a 2014. évi ellenőrzési tervről, valamint arról, hogy az ellenőrzéskor minek kell megfelelnie.

2014.07.05.
Szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni ?

Szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni ?

Ha szeretne tűzvédelmi szakvizsga oktatásszervező lenni, nálunk megvásárolhatja

2014.04.07.
Emlékeztető az Érintésvédelmi Munkabizottság 201 4 . április 2 - i üléséről

Emlékeztető az Érintésvédelmi Munkabizottság 201 4 . április 2 - i üléséről [pdf]

Az Érintésvédelmi Munkabizottság 270. ülésén dr. Novothny Ferenc vezetésével az egyesülethez

Üzenőfal

Villamos energia gazdálkodás

Ezt a tevékenységünket már 1994 óta folyamatosan bővítjük, több jelentős megtakarítást elérve, a megbízóink megelégedettségére. Tevékenységünk célja, hogy partnerünk a lehető legkedvezőbb áron jut-e az általa felhasznált villamos energiához.

A villamos energia törvényben előírt szabályozásnak megfelelően 2007. év végével a villamosenergia-piacon megszűnt a közüzemi értékesítési forma, az ellátást egyetemes szolgáltatók, illetve szabadpiaci kereskedők biztosítják.

2008-ban elindult a szervezett magyarországi áramkereskedelem létrehozása, amely a teljes hazai villamosenergia-piac átláthatóbbá tételét ígéri. A Magyar Energia Hivatal (MEH) ugyanis kiadta a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. működési engedélyét. Első lépésben egyesül a magyarországi, a romániai és az ausztriai árampiac, a másodikban elindul a tőzsde működése is. Az egyesítés révén jelentősen megnő az adott tőzsdéken kereskedők piaca.

A 2009-es év fordulatot hozott a liberalizált magyar villamosenergia kereskedelemben. Az érvénybe lépett hatósági szabályozás szerint jelentősen kibővült az egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult felhasználók köre. A fontosabb új csoportok, melyek a hatósági árszabályozás előnyeit élvezhetik, a következők:

A közintézmények (költségvetési szervek, önkormányzatok és azok társulásai, szociális, gyermekjóléti szolgáltatók, oktatási intézmények, múzeumok, egészségügyi szolgáltatók, alapítványok, egyházi intézmények, stb.) illetve azok a nem-lakossági felhasználók, amelyek teljesítmény-igénye felhasználási helyeik összessége tekintetében nem haladja meg a 3*63 Ampert.

Mint a fenti bevezetőből is kiderül a villamosenergia piac átláthatósága még alapszinten sem egyszerű, nem is beszélve a műszaki tartalmat igénylő, villamosenergia gazdálkodásról. A piacon megjelenő energiakereskedők között az adott vállalkozásnak megfelelőt találni nem könnyű. Vállalkozásunk ebben nyújt segítséget azoknak, akik hozzánk fordulnak.

Vállaljuk a megbízó villamos energia szokásainak megállapítását, feltérképezését, fogyasztói csoportok meghatározását - telep vagy részleg működési optimalizálása - a fogyasztó berendezések műszaki paramétereinek figyelembe vételével a legkedvezőbb energia felhasználás kialakításával.
Az így kialakított (több lépcsős) villamosenergia felhasználáshoz meghatározzuk a működéssel kapcsolatos hiányosságokat felhívjuk az üzemeltető figyelmét, és javaslatot teszünk a hibák kiküszöbölésére (pl. meddőteljesítmény kompenzálás, felharmonikus-szűrés szükségessége, fogyasztó csoportok kapcsolása teljesítmény korlátozással, stb.).

A korszerű, energiatakarékos berendezések alkalmazása, a termelési folyamatok optimalizálása jelentős megtakarításokat eredményezhet, javíthatja az adott vállalat versenyhelyzetét. Ezek az intézkedések esetenként azonban komoly beruházást igényelnek, aminek a megtérülése csak évek múlva várható.

Következő feladatként a villamos energia költségek csökkentése, éspedig a villamosenergia elszámolás optimalizálása. Ezzel a piacon lévő energia kereskedők által az adott fogyasztási helyhez leginkább kedvező ajánlattevő megkeresése, a piac elkötelezettsége nélkül.

 

energia@electromuller.hu

zenith replica
corum replica
replica corum admirals cup
replica corum bubble
franck muller replica
franck muller casablanca replica
franck muller master square replica
franck muller conquistador replica

„A haladás a kezdetleges
megoldásoktól a bonyolultakon át
az egyszerűkig vezető út.”

Kurt Biedenkopf

 
Bejelentkezés
 
Copyright © POLIGON KFT.